Právě se nacházíte:

Chřestová sezona

18. 05 2015

Chřestová sezona v pekařství PAUL

Čerstvý křupavý chřest má ve francouzské kuchyni nezastupitelné postavení. Nejen pro svou skvělou chuť, ale také příznivé účinky na zdraví. Ve francouzském pekařství PAUL (www.paul-cz.com) proto na období chřestové sezony připravili speciální řadu výrobků s touto lahodnou zeleninou.

 

Chřest je sezonní zelenina a rozhodně nejlépe chutná právě v období od dubna do června, kdy se sklízí. Od 28.dubna do 30.června si zákazníci francouzského pekařství PAUL budou moci vychutnat čerstvý chřest od českých a slovenských zemědělců hned na několik způsobů. Zkusit mohou třeba jemnou chřestovou polévku, kterou u PAULa nezahušťují moukou, a proto je bezlepková (stejně jako ostatní polévky v pekařství PAUL)! Vedle této klasiky si ale můžete dopřát i skutečně originální výrobky, jako je croissant s hummusem a zeleným chřestem. Svěží kombinaci doplňuje šťavnaté rajče, slunečnicová semínka a čerstvá řeřicha plná vitamínů. Ideální způsob, jak zdravě začít nový den!

Pokud už ladíte formu na léto, pak vězte, že chřest je pro svůj nízký obsah kalorií a vysoký podíl vlákniny dokonalou dietní potravinou. V našem salátu se zeleným chřestem je navíc doplněn pořádnou porcí další čerstvé zeleniny a ochucený balzamikem. Další ingredience - výrazný sýr feta a na čtvrtky pokrájené vejce - salát nejen chuťově obohatí, ale také vás zasytí.

Chřest prospívá zdraví i kráse! Oblibě se chřest těší již více než 5.000 let, pěstovali ho již ve starověkém Egyptě a v Číně. Obsahuje velké množství vitamínů C a E, betakarotenu a kyseliny listové. Z minerálů najdeme v chřestu zejména draslík, zinek, železo a jód. Díky tomu má příznivý vliv na srdeční činnost, krvetvorbu, soustředění i paměť.  Prospěšný je i pro naše zažívání a krásnou pleť, nehty a vlasy. Po staletí se chřest také používá jako afrodisiakum :)

 

 

 
.